Salát s pečenou miso dýní a granátovým jablkem






Salát s pečenou miso dýní a granátovým jablkem
(2 porce)

Pečená dýně

  • 1/2 muškátové dýně
  • 1 lžíce miso pasty
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce kokosového oleje

Salát

  • mísa salátových listů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl, pepř
  • 1 jablko
  • 1 granátové jablko
  • hrst sezamových semínek
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce tahini

Dýni jsem si omyla, přepůlila, vydlabala semínka, nakrájela na tenké plátky a nakonec oloupala slupku. Promíchala jsem ji s miso pastou, melasou, roztopeným kokosovým olejem a rozprostřela po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 20 minut.

Mezitím jsem si omyla a osušila salátové listy a dochutila je olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidala jsem k nim na měsíčky nakrájené jablko, zrníčka granátového jablka, upečenou dýni, posypala sezamovými semínky, vlašskými ořechy, pokapala tahini a ihned podávala.







English version

Salad with baked miso butternut squash and pomegranate (2 portions)

Baked butternut squash

  • 1/2 butternut squash
  • 1 tablespoon of miso paste
  • 1 tablespoon of molasses
  • 1 tablespoon of coconut oil
Salad

  • bowl of salad leaves
  • 1 tablespoon of olive oil
  • juice from 1/2 lemon
  • salt, pepper
  • 1 apple
  • 1 pomegranate
  • handful of sesame seeds
  • handful of walnuts
  • 1 tablespoon of tahini

I washed pumpkin, cut it in half, scooped seeds out and chopped into slices and finally peeled. I mixed slices with miso paste, molasses, melted coconut oil a spread over baking sheet and placed in preheated oven and baked for about 20 minutes. 

Meanwhile I washed and dried salad leaves. I seasoned them with olive oil, lemon juice, salt and pepper. I added sliced apple, pomegranate, roasted butternut squash. Finally I sprinkled salad with sesame seads, walnuts and drizzled it with tahini. I served the salad immediately. 




1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)